Uhtuan matkalle sitovat ilmoittautumiset 30.4 mennessä

Sukuseuran kesämatka Uhtualle tehdään 3.-7.7.2014. Matka tehdään Tilausmatkat Oy:n eli Moilasen bussilla. Matkalle lähdetään Kajaanista 3.7.2014 klo 15. Näin matkalle lähtevät ehtivät kauempaakin Kajaaniin tuon päivän puitteissa.

Matkareitti on Kajaani – Kostamus (yöpyminen) – Vuokkiniemi – Uhtua (Kalevala)(4.-7.7.) – Jyskyjärvi – Kostamus – Kajaani (7.7.).

Matkan hinta on 450 €. Hinta sisältää bussikuljetuksen, yöpymiset, ruokailuista aamiainen (4) ja päivällinen (4), ryhmä viisumin ja passin rekisteröintimaksun. Sukuseura maksaa alle 30 vuotiaiden matkasta 100 €/matkalainen. Etu edellyttää sukuseuran jäsenyyttä.

Ryhmäviisumia varten tarvitaan sähköisesti täytetty viisumianomuskaavake, 1 valokuva ja kopio passista sekä vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta. Passi on oltava voimassa vähintään puoli vuotta matkan jälkeen.

Matkalle on tähän mennessä ilmoittautunut noin 30 lähtijää. Mukaan mahtuu vielä 10 sukujuurista innostunutta matkalaista. Ilmoittautumiset Tertulle joko sähköpostilla (sihteeri@afanasjeff-sukuseura.com), nettisivujen kautta (yhteydenottolomake) tai puhelimitse (040 3578150). Sitovat ilmoittautumiset on tehtävä 30.4.2014 mennessä.

Tarkemmin matkaan ja Uhtuaan voi tutustua alla olevien linkkien kautta:

Matka Kajaanista Kostamukseen on noin 158 km. Kostamukseen saapuisimme noin klo 19. Kostamuksessa majoitumme hotelli Fregat Kostamuksessa. Voit tutustua hotelliin tästä linkistä: http://fregat-hotel.ru/fi/

Kostamukseen yleisesti http://fregat-hotel.ru/fi/about_kosta.html Hotellissa on päivällinen ja aamupala. Aamulla 4.7. aamupalan jälkeen on mahdollista hoitaa vielä rahanvaihtoa ym. Kostamuksessa. Ruplien vaihto lienee parasta kuitenkin hoitaa jo Suomessa. Tällä hetkellä 1 € = 45,15 RUB.

Matka jatkuu aamupalan ja pienen Kostamus-kierroksen jälkeen kohti Uhtuaa.  Ajamme Vuokkiniemen kautta, matkaa Uhtualle on noin 146 km. Keskinopeus on alhainen, joten matka kestää taukoineen useamman tunnin. Perillä Uhtualla majoitumme Hotelli Weltissä. Hotelliin voit tutustua tämän linkin kautta:

http://intourist.onego.ru/fin/loma-karjalassa/hotellit-ja-lomakylat-cat/welt-hotelli-uhtua.html

Muut majoittumismahdollisuudet ovat:

Mökkikylä Welt Uhtua: http://intourist.onego.ru/fin/loma-karjalassa/hotellit-ja-lomakylat-cat/welt-lomakyla-uhtua.html

tai

Sampo Hotelli, Uhtua: http://intourist.onego.ru/fin/loma-karjalassa/hotellit-ja-lomakylat-cat/sampo_hotelli_uhtua.html

4.7. illan kuluessa on mahdollista tutustua omatoimisesti ja pienissä ryhmissä Uhtuan kylään, Kuittijärven siniseen maisemaan ja Afanasjeffien asuinpaikkoihin. Hotellilta voi vuokrata mm. polkupyöriä ja kanootteja. Uhtualla yöt ovat valoisia, joten päivän pituutta voi jatkaa, kun kerran on sinne saapunut! Google Mapsissa voit tutustua Uhtuan alueeseen laittamalla hakusanat: Venäjä, Karjalan tasavalta, Uhtua. Satelliittikuvan kautta näet alueen ja voit jo alustavasti tutkailla mihin suuntaan suunnistaisit. Laitamme sukuseuran nettisivuille myös karttoja suvun talojen sijainneista. Sivuilta löytyy jo vuoden 1918 Uhtuan kyläkartta.

5.-6.7. tutustumme Uhtuan nähtävyyksiin ohjatusti. Kohteena ovat mm. Jamasen aitta, Lönnrotin mänty, kirkko, vanha kalmisto ja mahdollisesti myös museoita. Aamiaiset ja päivälliset ovat hotellilla.

Tutustu Uhtuan nähtävyyksiin näistä linkeistä: http://www.juminkeko.fi/viena/uhtua.htmlja http://www.uhtua.info/index.php/uhtuan-suunnan-pikahistoria

7.7. aamupalan jälkeen lähdemme Uhtualta kohti Jyskyjärveä ja Kostamusta. Kostamuksessa on vielä mahdollista tehdä ostoksia. Päivällisen syömme Suomen puolella Rajakontissa.  Illan kuluessa saavumme takaisin Kajaaniin.

Matkatoimistomme hoitaa kaikki viisumiasiat, mutta tästä alla olevasta linkistä voit lukea viisumiasioista ja rekisteröinnistä http://intourist.onego.ru/fin/hyvatieiaa/1285843247.htmlsekä rajavyöhykkeellä toimimisesta http://intourist.onego.ru/fin/hyvatieiaa/1285843247/rajavyohykkeella.html Lisäksi kannattaa tutustu myös tähän, muuta hyödyllistä linkkiin: http://intourist.onego.ru/fin/hyvatieiaa/1285843247/hyodyllista.html

Uhtuan matkalle pääsee 40-45 henkilöä. Matkan hinta tullee olemaan noin 420-50 €/henkilö. Hinta kattaa matkat, puolihoidon (aamiainen ja päivällinen) sekä viisumit ja muut viranomaismaksut (noin 60 €). Mikäli palaisimme jo 6.7.2014 eli Uhtualla olo aika lyhenisi päivällä, matkan hinta olisi noin 375 €/hlö.

Jokaisella pitää olla voimassa oleva matkavakuutus. Passin tulee olla voimassa vielä puoli vuotta matkan päättymisen jälkeen. Ryhmäviisumia varten tarvitaan passikuva ja kopio passista sekä vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta.

Ilmoita alustavasti kiinnostuksestasi matkaan sähköpostilla sihteeri@afanasjeff-sukuseura.com . Laita viestiin yhteystiedot kaikista matkalle alustavasti ilmoittautuvista. Voit myös kommentoida matkaohjelmaa ja antaa vinkkejä matkan suunnitteluun.

Ajankohtaista juuri nyt on sukuseuraan liittyminen. Tästä löydät lisätietoja sivustolta. Selvitämme myös sukuseuran mahdollisuutta tukea matkaan pieneltä osalta.

Hyvää Uutta Vuotta 2014 kaikille – tehdään tästä mieleenpainuva vuosi suvullemme!

Terttu Louhikoski-Alasuutari
Afanasjeff-sukuseuran pj
Puhelin: 040 357 8150
sähköpostit osoitteeseen: sihteeri@afanasjeff-sukuseura.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s