Afanasjeff-sukuseuran kokoontumisen kuulumiset

Afanasjeff-sukuseura kokoontui ja piti sukuseuran kokouksen 3.7.2021 Arktikumissa Rovaniemellä. Koronapandemia rajoitti paikanpäällä olevan väen määrän pariin kymmeneen ja netin kautta mukaan tuli myös toistakymmentä henkilöä.

Hallitus

Sukuseuran kokouksessa päätettiin sukuseuran hallituksen jäsenistä, jotka seuraavat kolme vuotta organisoivat toimintaa toimintasuunnitelman mukaan. Sukuseuran hallituksen jäsenet kaudella 2021-2024 ovat:

Puheenjohtaja Jarmo Juujärvi, varapuheenjohtaja Terttu Louhikoski-Alasuutari (sukututkimus ja sukukirja)

Perhekuntien edustajat:

Rodion: Tero Ahava, varalla Veera Parviainen (myös nuorisovastaava)

Nifontis: Pekka Heikkinen, varalla Seppo Laitinen (myös Konon perhekunta)

Feodor: Eija Korkala, varalla Tuula Jekunen (myös Pantelei-Maria-Fedosja perhekunta)

Konon: Timo Alanne, varalla Seppo Laitinen (myös Nifonis perhekunta)

Pantelei-Maria-Fedosja: Tanja Lasaroff, varalla Tuula Jekunen (myös Feodor perhekunta)

Tuleva kausi

Tulevan kauden eli vuosien 2021-2024 aikavälillä sukuseura painottaa nuorten toimintaa. Tästä vastaa Veera Parviainen ja Veerasta kuulette enemmän syksyn ja talven aikana. Toinen keskeinen tehtävä on sukukirjan koostaminen. Se onkin iso työ.

Sukuseuran näkyvyyttä lisää sukuseuran tunnus:

Tunnusta tullaan painattamaan T-paitoihin ja siitä mahdollisesti tehdään koruja.

Matkat Uhtualle tehdään jatkossa Uhtua-seuran kanssa yhteistyössä. Matkojen ajankohtaan vaikuttaa koronapandemia. Seuraava matka on ehkä vasta vuonna 2023.

Kokoontumisen antia

Sukuseuran kokoontumisessa saatiin paljon tietoa monesta asiasta:

  • Historioitsija Sami Kallio kertoi asiantuntevalla kertovalla ja viihdyttävällä tavalla vienalaisesta elämästä 1800-1900-lukujen taitteessa. 
  • Sukututkija Timo Rossi valotti DNA-sukututkimusta ja erityisesti, mitä Big-Y kertoo Afanajeff-suvun isälinjasta ja kulkureiteistä sukupolvien saatossa. Isälinja R1a-M198 (kantana M458) on peräisin Venäjän aroilta Keski-Aasiasta, josta he tulivat Itä- ja Keski-Eurooppaan noin 4000 vuotta sitten. Suomessa tätä isälinjaa on vain 6 % eli se on melko harvinainen. Tuore Big-Y on Afanasjeffien isälinjassa R-FTA17631. Me tiedämme Afanasjeffien isälinjan noin 400 vuoden ajalta ja tiedossamme oleva historia lähtee Vienan karjalan Pistojärveltä. Big-Y voisi kertoa, miten Keski-Euroopasta sinne päädyimme. Kovin tarkkaa kuvaa siitä emme vielä saa, mutta yhteinen esi-isä löytyy veteliläisen Lång-suvun kanssa tuhannen vuoden takaa. 
  • Suvun edustaja Eija Korkala muisteli mummonsa Olgan elämän vienan kielisiä kommentteja, kun Eija oli mummonsa luona. Hyvin on Eijan mielessä vienan kieli säilynyt. 
  • Arktikumissa käytiin vauhdikas ja antoisa opastettu kierros vanhan Rovaniemen, Sallan ja Petsamon näyttelyissä. Ajatuksena oli saada kuvaa, miltä nämä alueet näyttivät, kun mm. vienalaiset kauppiaat näitä seutuja kiersivät tai niille alueille muuttivat. 
  • Lopuksi käytiin kahdella Afanasjeffien haudalla, jossa on haudattuna Simana Afanasjeff, Isak ja Elena Alanne sekä Janne ja Tatjana Rinne. 

Esityksistä laitetaan videot elokuun alussa sukuseuran nettisivuille Galleriaan. Pääset niitä katsomaan elokuusta alkaen, jos olet sukuseuran jäsen. Galleriaa laitetaan myös kuvia.

Muutamia kuvia on jo sukuseuran FB-sivuilla – käyhän katsomassa. 

Keskeiseksi asiaksi toiminnassa sukuseuran kokous halusi nostaa iloisuuden – Sykähdyttävää Iloa jokaiselle!

Terttu

varapuheenjohtaja

Yksi ajatus artikkelista “Afanasjeff-sukuseuran kokoontumisen kuulumiset

  1. Kiitos Rovaniemi-raportista! Hyvää kesää sukùlaisille! lämpimin terveisin Maisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s